Skip To Content
Orthopedisch Schoenmaker Leiden LUMC Orthopedisch Schoenmaker Leiden LUMC

Orthopedisch Schoenmaker Leiden LUMC

Orthopedisch Schoenmaker Leiden LUMC

Bent u op zoek naar een orthopedisch schoenmaker in Leiden? Onze locatie bevindt zich in het LUMC te Leiden.

Orthopedisch Schoenmaker Leiden LUMC

Bargelaan 188B
2333 CW, Leiden

Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

Het LUMC ligt op loopafstand aan de achterzijde van station Leiden Centraal. Alle streekbussen naar Leiden stoppen ook bij Leiden Centraal. Een aantal bussen stopt naast het LUMC, halte Bargelaan (achterzijde van het station). Alle bussen stoppen op het busstation aan de voorzijde van het station.

Zo vindt u de wachtruimte:

Voetmax heeft een spreekuur op twee poli’s binnen het ziekenhuis. Revalidatie: Polikliniek Revalidatie, route 8 en (diabetische) voetenpoli: Polikliniek Heelkunde, route 576. U kunt plaatsnemen in de aangegeven wachtruimte.

Openingstijden:

Bezoek uitsluitend op afspraak.

Parkeren:

U kunt betaald parkeren op het parkeerterrein van het ziekenhuis, tegen een tarief van €1,50 per uur.

Bijzonderheden:

  • Rolstoeltoegankelijk
Wilt u een afspraak maken?
Andere vestigingen
Orthopedische schoenen laten aanmeten in Leiden
Orthopedische schoenen aanmeten

Orthopedische schoenen laten aanmeten in Leiden

Orthopedische schoenen worden op maat gemaakt. In het verleden stonden orthopedische schoenen bekend als ‘lomp’ en ‘niet modieus’, maar met de huidige technieken zijn orthopedische schoenen in veel gevallen niet meer te onderscheiden van schoenen die u in een schoenenwinkel kunt vinden. Er bestaan verschillende soorten orthopedische schoenen, waaronder volledig orthopedische schoenen (OSA), semi-orthopedische schoenen (OSB) en aanpassing aan confectieschoenen (OVAC). U kunt voor het aanmeten van deze verschillende soorten orthopedische schoenen (en meer) bij ons terecht in Leiden.

Orthopedische schoenen

Voetmax in Leiden staat voor schoenen die kwalitatief én modieus zijn

Voetmax in Leiden staat voor schoenen die kwalitatief én modieus zijn

Bij Voetmax vinden we het niet alleen belangrijk dat de schoenen die we aanmeten hun functie goed vervullen als medisch hulpmiddel, maar ook het uiterlijk van de schoen is een belangrijk aandachtspunt. Met onze huidige technieken en moderne collecties zijn we in staat om schoenen te maken die in veel gevallen niet te onderscheiden zijn van schoenen in de schoenenwinkel.

Omdat we weten dat de overstap naar orthopedische schoenen niet gemakkelijk is, begeleiden wij u met veel geduld in dit proces van wennen en aanpassen. In het proces van orthopedische schoenen wordt vaak multidisciplinair geschakeld, waarbij ook de huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, revalidatiearts of orthopedisch chirurg betrokken is.

Vergoeding orthopedische schoenen Leiden

Vergoeding orthopedische schoenen Leiden

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Mensen die in hun dagelijks leven afhankelijk zijn van aangepaste schoenen, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van werkschoenen via het UWV. Deze vergoeding heeft geen invloed op het eigen risico en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Er gelden specifieke voorwaarden voor deze vergoeding. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen. Bekijk ook ons vergoedingenoverzicht voor orthopedische schoenen.

Bekijk vergoedingen

Wij zijn aangesloten bij: