Skip To Content
Orthopedisch Schoenmaker Almelo De Kievit

Orthopedisch Schoenmaker Almelo De Kievit

Orthopedisch Schoenmaker Almelo De Kievit

Bent u op zoek naar een orthopedisch schoenmaker in Almelo? Onze praktijk bevindt zich bij De Kievit in het ZGT ziekenhuis in Almelo, aan de Zilvermeeuw.

Orthopedisch Schoenmaker Almelo De Kievit

Zilvermeeuw 1-25
7609 PP, Almelo

Praktijkinformatie

Praktijkinformatie

Binnen de Kievit zijn Voetencentrum Wender, Voetmax Orthopedie en Kievit Schoenen gevestigd. Op deze locatie wordt een totaalpakket aan voetzorg aangeboden. Het pand is gelegen nabij de Coop supermarkt. U kunt de praktijk met het openbaar vervoer bereiken. De bus van de Almelo Ziekenhuisgroep stopt voor de ingang van het ziekenhuis.

Zo vindt u de wachtruimte:

De Kievit is gelegen nabij de hoofdingang van het ziekenhuis, op de winkelboulevard, aan uw linkerhand. Wanneer u bij De Kievit binnenloopt, treft u direct de wachtruimte waar u plaats mag nemen. De behandelruimte van Voetmax Orthopedie bevindt zich achterin de winkel. U hoeft zich vooraf niet te melden. De orthopedisch schoenmaker haalt u op.

Openingstijden:

Op locatie Almelo De Kievit houdt Voetmax Orthopedie spreekuur op de maandagmiddag, de dinsdagochtend en op de woensdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Parkeren:

U kunt betaald parkeren op het parkeerterrein van het ziekenhuis, tegen een tarief van €1,50 per uur.

Bijzonderheden:

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Orthopedisch schoenmaker aanwezig
  • Comfortschoenenzaak aanwezig
Wilt u een afspraak maken?
Andere vestigingen
Orthopedische schoenen laten aanmeten in Almelo
Orthopedische schoenen aanmeten

Orthopedische schoenen laten aanmeten in Almelo

Orthopedische schoenen worden op maat gemaakt. In het verleden stonden orthopedische schoenen bekend als ‘lomp’ en ‘niet modieus’, maar met de huidige technieken zijn orthopedische schoenen in veel gevallen niet meer te onderscheiden van schoenen die u in een schoenenwinkel kunt vinden. Er bestaan verschillende soorten orthopedische schoenen, waaronder volledig orthopedische schoenen (OSA), semi-orthopedische schoenen (OSB) en aanpassing aan confectieschoenen (OVAC). U kunt voor het aanmeten van deze verschillende soorten orthopedische schoenen (en meer) bij ons terecht in Almelo.

Orthopedische schoenen

Voetmax in Almelo staat voor schoenen die kwalitatief én modieus zijn

Voetmax in Almelo staat voor schoenen die kwalitatief én modieus zijn

Bij Voetmax vinden we het niet alleen belangrijk dat de schoenen die we aanmeten hun functie goed vervullen als medisch hulpmiddel, maar ook het uiterlijk van de schoen is een belangrijk aandachtspunt. Met onze huidige technieken en moderne collecties zijn we in staat om schoenen te maken die in veel gevallen niet te onderscheiden zijn van schoenen in de schoenenwinkel.

Omdat we weten dat de overstap naar orthopedische schoenen niet gemakkelijk is, begeleiden wij u met veel geduld in dit proces van wennen en aanpassen. In het proces van orthopedische schoenen wordt vaak multidisciplinair geschakeld, waarbij ook de huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, revalidatiearts of orthopedisch chirurg betrokken is.

Vergoeding orthopedische schoenen Almelo

Vergoeding orthopedische schoenen Almelo

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Mensen die in hun dagelijks leven afhankelijk zijn van aangepaste schoenen, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van werkschoenen via het UWV. Deze vergoeding heeft geen invloed op het eigen risico en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Er gelden specifieke voorwaarden voor deze vergoeding. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen. Bekijk ook ons vergoedingenoverzicht voor orthopedische schoenen.

Bekijk vergoedingen

Wij zijn aangesloten bij: