Altijd een passende oplossing.

Vergoeding voor orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden, met het juiste voorschrift, vergoed vanuit de basisverzekering. Binnen uw zorgverzekering geldt een wettelijk eigen risico van €385,00. De kosten die boven dit bedrag uitkomen, worden vanuit uw basisverzekering gedekt. Voetmax werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Bekijk hier een handig overzicht van de NVOS

Let op: Het is ook mogelijk dat u ervoor heeft gekozen om vrijwillig een hoger eigen risico in te stellen, tot een maximum van €885,00. Controleer voorafgaand aan uw afspraak de hoogte van uw eigen risco om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan.

Eigen bijdrage
Voor orthopedische schoenen geldt in 2023 een wettelijke eigen bijdrage van €126,00 bij volwassenen en €63,00 bij kinderen tot 16 jaar. U kunt deze eigen bijdrage zien als de kosten die u gemaakt zou hebben wanneer u schoenen in een reguliere schoenenwinkel zou kopen.

Totale kosten orthopedische schoenen
Het totaal aan kosten dat u uiteindelijk zelf betaalt voor uw orthopedische schoenen, hangt dus af van de resterende hoogte van uw eigen risico en de hoogte van de eigen bijdrage (volwassen of kind).

Vergoeding voor werkschoenen via het UWV

Mensen die in het dagelijks leven aangewezen zijn op aangepaste schoenen, hebben soms recht op vergoeding voor werkschoenen via het UWV. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Voor deze vergoeding gelden specifieke voorwaarden. Vraag hiernaar tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker.

Wilt u een afspraak maken?

Wij zijn aangesloten bij: