Skip To Content
Modellenboek OSB

Modellenboek OSB

Modellenboek OSB

Orthopedische Schoenen Type B (OSB) zijn in veel opzichten gelijk aan de schoenen die u in de reguliere schoenenwinkel vindt. Een belangrijk verschil is dat semi-orthopedische schoenen meer mogelijkheden bieden voor individuele aanpassingen. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor een op maat gemaakt voetbed (steunzool) en is het mogelijk de schoenen te voorzien van een kunstmatige afwikkeling en hakverhoging. Wij leveren de semi-orthopedische schoenen van alle gangbare merken. Zo houden wij het assortiment zo breed mogelijk.

Kosten en vergoeding orthopedische schoenen

Kosten en vergoeding orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden (met het juiste voorschrift) vergoed vanuit de basisverzekering. Binnen uw zorgverzekering geldt een wettelijk eigen risico van €385,00. De kosten die boven het eigen risico uitkomen worden vanuit uw basisverzekering gedekt. Daarnaast wordt jaarlijks een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage bepaald. Voor orthopedische schoenen geldt in 2024 een wettelijke eigen bijdrage van €130,00 voor volwassenen en €65,00 voor kinderen tot 16 jaar.

Verzekeraars hanteren verschillende voorwaarden en eisen voor de vergoeding van orthopedische schoenen. We hebben dit overzichtelijk per zorgverzekeraar voor u op een rij gezet. Bekijk ons overzicht.

Bekijk hier de verzekeraars

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook
Wij zijn aangesloten bij: