Nieuws

Nieuws:

25 maart 2014

De Kievit: Twents topcentrum voor totale voetzorg

Medisch Centrum de Kievit

HENGELO – Zaterdag jl. werd in Hengelo een landelijk uniek centrum voor eerste- en tweedelijnszorg voor podologie geopend. Specialisten vanuit de Twentse ziekenhuizen ZGT en MST houden hier samen met diverse paramedici en de orthopedisch schoenmaker spreekuren voor mensen met voetzorgen. In Medisch Centrum De Kievit staat de patiënt centraal. Ziektebeelden als reuma en diabetes en tevens doelgroepen als kinderen en ouderen verdienen speciale aandacht. Ook sporters kampen met specifieke voetproblematiek.
Aan De Kievit zijn o.a. verbonden reumatoloog dr. K.W. Drossaers , vaatchirurg dr. J.G. van Baal en orthopeed dr. A.V.C.M. Zeegers en verwacht wordt dat ook andere collega-specialisten uit de Twentse ziekenhuizen zullen gaan participeren in De Kievit.
De specialisten werken binnen De Kievit samen met Fysiotherapeuten, podotherapeuten, een osteopaat, een speciaal kinderteam (met o.a. een kinderpsycholoog en een kinderfysiotherapeut), orthopedisch schoentechnici, golffysiotherapeut, een fleboloog (steunkousen) en een schoenhersteller.
“Hiermee wordt Twente de koploper op het gebied van diabetische voetzorg”, aldus Jan Dreteler, voorzitter DVN Oost-Nederland over de brede combinatie van podologische zorg binnen De Kievit.

Voor meer informatie zie de website www.mcdekievit.nl of bel naar 088-4547760