Nieuws

Nieuws:

31 januari 2014

De Kievit: Eerste anderhalvelijnscentrum voor totale voetzorg opent 22 maart haar deuren in Hengelo

Medisch Centrum de Kievit, Hengelo

Een anderhalvelijnscentrum speciaal gericht op voetproblemen. Op zaterdag 22 maart houdt Medisch Centrum de Kievit haar open dag voor belangstellenden. Een landelijk uniek centrum waar eerstelijnszorg en tweedelijnszorg zich sterk maken en de patiŽnt centraal stellen. Specialisten vanuit de ziekenhuizen ZGT en MST houden hier samen met diverse paramedici en de orthopedisch schoenmaker spreekuren.

Vanaf nu kan het: alle voetzorg voor de patiŽnt onder ťťn dak. Ziektebeelden als reuma en diabetes en tevens doelgroepen als kinderen en ouderen verdienen speciale aandacht. Ook sporters kampen met specifieke voetproblematiek. Op de dag dat reuma centraal staat, is de reumatoloog dr. K.W. Drossaers  aanwezig. Vaatchirurg dr. J.G. van Baal is aanwezig op de dag dat diabetes centraal staat. Orthopeed dr. A.V.C.M. Zeegers kan geraadpleegd worden bij klachten met een orthopedische achtergrond. Met andere medisch specialisten uit het MST en ZGT wordt nog gesproken over participatie. Het team wordt versterkt door tal van paramedici. Fysiotherapeuten, podotherapeuten, een osteopaat, een speciaal kinderteam (met o.a. een kinderpsycholoog en een kinderfysiotherapeut), orthopedisch schoentechnici, golffysiotherapeut, een fleboloog (steunkousen) en een schoenhersteller. Het Medisch Centrum slaat tevens een unieke brug tussen de medische voetzorg en de schoenenwereld. Een gespecialiseerde schoenenwinkel is in het pand gevestigd voor dagelijks-, sport-, bergschoeisel en zelfs personal pairs (maatschoeisel op basis van full-3d scan) behoren tot de mogelijkheden. Tot slot completeert een opleiding voor (medisch) pedicures het geheel.
De aanwezige disciplines kunnen in het anderhalvelijns centrum gebruik maken van de modernste technologische ontwikkelingen zoals, 3d highspeedcameraís met marker-technologie, in-sole metingen (drukmetingen in schoenen), 3d zool printtechnologie, shockwave therapie, echografie, teendrukmetingen voor het diagnosticeren van vaatlijden en nail fungus laser (voor het behandelen van schimmelnagels).
Deze unieke combinatie van hoogwaardige kennis en apparatuur zorgt ervoor dat patiŽnten de meest optimale analyses en behandelingen ontvangen.  

Voor meer informatie zie de website www.mcdekievit.nl of bel naar 088-4547760